Voordelen van een oprit in kasseien

Wegenwerkers en kasseileggers zullen het beamen: er gaat niets boven kasseien of kinderkopjes! Het bewijs? De Romeinen legden indertijd al kasseiwegen aan en nog steeds zijn er vele daarvan bewaard gebleven. Intussen bestaan er tal van andere materialen voor bestratingswerken en verhardingen. Maar het hoeft geen betoog dat kasseien erg in trek blijven voor de aanleg van opritten. En dat om meer dan één reden

Duurzaamheid

Er is het aspect van de duurzaamheid. Daarbij doelen we allereerst op de hardheid. Kasseien zijn gemaakt van natuursteen. Zij worden gehouwen of verzaagd uit stollingsgesteenten (basalt, graniet, profier) of zandgesteente (gres, kandla). Kasseien zijn zo goed als onverslijtbaar en blijven dus meegaan. Vandaar dat ook gebruikte kasseien erg gegeerd zijn. Zij boeten met de jaren niet aan sterkte in en blijven een perfecte bedekking van opritten garanderen.

Maar duurzaamheid heeft ook te maken met ecologie. Dat brengt ons bij een tweede belangrijk voordeel: de waterdoorlaatbaarheid van een oprit in kasseien. Niet door het materiaal op zich maar door de legtechniek waarmee de kasseistenen geplaatst worden. Kasseien worden namelijk gevoegd met zand, dolomiet of waterdoorlatend cement. Die voegen laten de infiltratie van het regenwater in de ondergrond toe. Erg belangrijk nu vanuit milieuoverwegingen de strijd wordt aangebonden met ongelimiteerde verhardingen.

Onderhoud

Het onderhoud van een oprit in kasseien is eenvoudig. Het volstaat om uw oprit af en toe te reinigen met water en natuurlijke zeep.

Esthetiek

Als u kasseien op uw oprit wilt laten leggen, dan denkt u daar natuurlijk even over na. Want het oog wil ook wat! Geen nood: kasseien bieden vele mogelijkheden voor een esthetische afwerking van de ruimte rond uw woning.

Zo is er een ruime keuze aan afmetingen en vormen: vierkante verzaagde kasseien of grillige vormen als ze uitgehouwen zijn. Er bestaan afgeronde en afgeplatte kasseien (platines). Afgeronde en gebruikte kasseien geven uw eigendom een authentieke uitstraling die nog versterkt wordt als ze gevoegd worden met dolomiet. Platines met een cementvoeg hebben een tijdloos effect en passen bij elke bouwstijl.

U kan kiezen uit verschillende kleurschakeringen afhankelijk van het gesteente waaruit de kasseien bestaan: van okergeel over roze tot blauw en donkergrijs. Neem daarbij nog de decoratieve legpatronen en u krijgt een oprit om u tegen te zeggen.

Logo

Bij De Coninck begeleiden we u bij elke stap - van de selectie van uw natuursteen tot de uiteindelijke plaatsing.

Locatie: Bekijk de kaart
Tel: +32 (0)52 22 49 47
E-mail: [email protected]
BTW:BE 0428.267.074

Contacteer ons

Heeft u vragen, wenst u meer informatie, of bent u klaar om uw natuursteenproject te starten? Wij staan klaar om u te helpen. Vul het formulier in of gebruik de contactgegevens om met ons in contact te komen.

[email protected] [email protected]
Vosmeer 14 9200 Dendermonde

Openingsuren

Ma
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00

Di
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Wo
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Do
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Vr
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Za
Enkel op afspraak (10-13u)
Zondag
Gesloten