Reinigen van terrastegels uit natuursteen

Terrastegels uit natuursteen geven een stijlvolle afwerking aan uw tuin. Daarnaast zijn ook deze tegels makkelijk te onderhouden. U hoeft alleen een aantal keer per jaar het oppervlak schoon te vegen met een bezem om zo algenvorming te voorkomen. Er zijn veel verschillende natuurstenen terrastegels. Met name tegels uit graniet, leisteen en basalt zijn populair. De tegels worden gezaagd uit grote steenblokken en hierdoor is iedere tegel uniek, wat zorgt voor een levendig karakter in uw tuin. Doordat het een natuurproduct betreft, kunnen kleine oneffenheden en kleurverschillen voorkomen. Dit is net de natuurlijke charme van de tegels.

Geregeld vegen volstaat doorgaans

Natuursteen vraagt bijzonder weinig onderhoud. Na elke regenbui wordt de steen gewassen en wordt deze dus proper gemaakt. Hoe ouder uw natuursteen, hoe mooier deze zal worden. Door uw terras regelmatig te vegen, voorkomt u dat er minuscule deeltjes stof en vuil in de structuur van de tegels achterblijven. Zo behouden uw terrastegels langer hun uitstraling en zijn ze makkelijker te onderhouden.

Cruciaal is ook een goede afwatering van het terras. Zit de afvoer verstopt met dorre bladeren en ander vuil? Maak hem dan onmiddellijk vrij, want een terras dat vaak nat is, wordt sneller vuil. 

Groene aanslag verwijderen doet u zo

Op zowat elk terras ontstaat na verloop van tijd groene aanslag, die bestaat uit mos en algen. Zeker op vochtige, schaduwrijke plekken komt dit voor. Groene aanslag duikt vooral op in de nattere periodes van het jaar. De lente is dan ook ideaal om uw terras grondig aan te pakken en de groene vlekken te verwijderen.

Gebruik nooit deze producten om uw natuurstenen terras te reinigen:

  • zout
  • azijn

De beste methode blijft schrobben met een warm sopje van groene zeep en een harde borstel. Breng dit aan op uw terrastegels en laat alles gedurende een nacht goed intrekken vooraleer u begint te schrobben. Nadien is het terras weer zo goed als nieuw. 

Andere vlekken op uw natuurstenen terras? Contacteer ons dan zeker; we adviseren u graag.

Logo

Bij De Coninck begeleiden we u bij elke stap - van de selectie van uw natuursteen tot de uiteindelijke plaatsing.

Locatie: Bekijk de kaart
Tel: +32 (0)52 22 49 47
E-mail: [email protected]
BTW:BE 0428.267.074

Contacteer ons

Heeft u vragen, wenst u meer informatie, of bent u klaar om uw natuursteenproject te starten? Wij staan klaar om u te helpen. Vul het formulier in of gebruik de contactgegevens om met ons in contact te komen.

[email protected] [email protected]
Vosmeer 14 9200 Dendermonde

Openingsuren

Ma
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00

Di
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Wo
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Do
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Vr
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Za
Enkel op afspraak (10-13u)
Zondag
Gesloten