Alles wat u moet weten over platines

Wilt u een oprit of terras aanleggen? Met platines bereikt u steeds een vlak resultaat. Deze natuurstenen zijn immers vlakker dan kasseien. Door hun grote hardheid blijven ze uitzonderlijk slijtvast. De schoonheid van platines vergroot zelfs dankzij hun ouderdom. Omwille van hun natuurlijke ruwe oppervlak zorgen ze voor een rustiek uitzicht. Hierdoor krijgt uw omgeving automatisch een authentieke en charmante sfeer.

Waarom kiezen voor platines?

Platines blijven populair door hun lange levensduur. Dankzij hun afgeplatte bovenkant blijven ze comfortabel en veilig om op te lopen. Op die manier vormen platines een erg duurzame oplossing voor uw project. Daarboven op beschikken ze over een zeer mooie en karaktervolle uitstraling. Dit zorgt er voor dat ze lang hun waarde behouden. Daarnaast voert u ook makkelijk herstellingen uit na schade. Zo blijft uw terras of oprit voor een lange tijd als nieuw.

Wat zijn de verschillen tussen Belgische en Oosterse platines?

Platines bestaan in diverse kleuren, maten en afwerkingen. De Belgische platines verkrijgt u vooral in een grijze of beige kleur. Ze komen bijna alleen in een vierkant formaat voor. Indische en Aziatische platines vindt u wel terug in verschillende vormen. Deze platines zijn vierkant of langwerpig met een gevarieerde dikte. U kiest zelf welke soort u wenst te gebruiken, afhankelijk van de toepassing. De Indische platines legt u aan in drie kleuren: grijs (kandla), zwart (basalt)  en meerkleurig (multicolor). Daarbovenop bestaat er ook de mogelijkheid om te kiezen voor kleurnuances binnen eenzelfde partij.

Hoe moet ik platines onderhouden en reinigingen?

Het onderhoud van natuursteen vraagt een minimale inspanning. Na een stevige regenbui ontstaat er reeds een natuurlijke reiniging. Wilt u het terras toch grondig reinigen? Dan doet u dit door licht vochtig te dweilen. Indien nodig voegt u een aangepast onderhoudsmiddel toe aan het water. Doe dit wel enkel wanneer de nachtelijke vrieskou voorbij is.

Bent u op zoek naar platines in natuursteen van uiterst hoge kwaliteit? Neem dan snel contact op met De Coninck Natuursteen in Dendermonde. Dankzij ons team van ervaren professionals staan wij klaar voor uw project in heel België.

Logo

Bij De Coninck begeleiden we u bij elke stap - van de selectie van uw natuursteen tot de uiteindelijke plaatsing.

Locatie: Bekijk de kaart
Tel: +32 (0)52 22 49 47
E-mail: [email protected]
BTW:BE 0428.267.074

Contacteer ons

Heeft u vragen, wenst u meer informatie, of bent u klaar om uw natuursteenproject te starten? Wij staan klaar om u te helpen. Vul het formulier in of gebruik de contactgegevens om met ons in contact te komen.

[email protected] [email protected]
Vosmeer 14 9200 Dendermonde

Openingsuren

Ma
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00

Di
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Wo
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Do
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Vr
07:30 - 12:00 / 13:00 - 18:00
Za
Enkel op afspraak (10-13u)
Zondag
Gesloten